söndag 29 september 2013

"Glass åt alla"-release och hösthalvtid

Idag har jag varit på bokrelease. Det händer inte ofta men får man en inbjudan från en av författarna så är det klart att det är läge att dyka upp. Boken som skulle lanseras heter "Glass åt alla" och är skriven av fem bloggare: Rasmus Klockljung, Johan Lundgren, Sofia Dahlén, Fredrik Åslund och Karolina Tegelaar och det är just glass utan mjölk och ägg. Både klassiker som vanilj, pistage och stracciatella och ovanliga smaker som basilika, lavendel och tomat-balsamico.

Releasen hölls på den söta butiken Poplin i Stockholm (skriver mer om den i min vanliga blogg) och det bjöds på olika glassar från boken. Hela sex olika sorter bjöds det på och jag hann prova följande:

Plommon och kardemumma
Frisk och härlig med kardemumman som en fin underton. Hade väntat mig att den skulle vara sötare men den var supergod.

Grönkål och äpple
Min favorit. Frisk och härlig med en dragning åt blåbär. Den här kommer jag att laga.

Dulce di leche
Härlig kola med en skön sälta. Jag kan se vad den här kan passa till.

Mjukglass vanilj
God men inte fantastisk. Goron (min köttätande pojkvän) friade till den på stående fot.

Något som jag gillade med alla glassarna är att du slipper den tunga känslan i kroppen som du får av animalisk glass. Därför köpte jag hem boken-för att kunna laga rolig glass och goda desserter.


Hamnade i en intressant diskussion om matbloggar-just detta att matbloggar behöver inte uppdateras varje dag på samma sätt som t.ex. modebloggar. Känns skönt för mig som har varit sporadisk senaste tiden men nu är jag tillbaka. Halva hösten har gått och jag är peppad. Goron och jag har bestämt att vi ska köra snabbmatsfritt i oktober så det kommer att bli en hel del bloggande om hemlagat. Har överhuvudtaget som plan att göra mer själv, så nu kör vi.