tisdag 26 november 2013

Någonstans att ha de attans betorna...

Jag älskar att ha ekolåda och extra mycket att ha svenska lådan. En nackdel är att det har en tendens att bli rödbetor i överflöd, och det finns en gräns för hur mycket borstjtj en människa kan äta. Därför är mina ögon alltid öppna för nya recept där man kan använda rödbetor. Idag provade jag följande recept-rödbetsquinoa.

Jag ger detta 4 nitar av fem. Har inte testat den kall ännu, det ska fungera det också. Jag såg på bilden att timjan fungerar att servera till, så jag lade till torkad timjan i dressingen. Jag använde också örtsalt istället för vanligt salt. Det här känns som att det kan bli en återkommande vardagsfavorit-och kanske rentav hamna på framtida julbord.

tisdag 19 november 2013

Mina favoritmackor utan djur

SLV har kommit ut med en rapport om att ost är det livsmedel, utöver nötkött och lamm, som bidrar till de högsta utsläppen av växthusgaser. Det ironiska, och tråkiga, är att om man som vegetarian vill ha en macka så är pålägget som finns...ost. Jag tänkte därför tipsa om mina favoriter bland vegetariska mackor. Samtliga går att göra i ditt kök:


Jag kommer att återkomma med flera goda vegetariska mackor, bl.a. tofuröra med soltorkade tomater.



tisdag 5 november 2013

Goda tofu-nyheter

Kung Markattas tofu är nu inte bara ekologisk utan också fairtrade-märkt.  Goda nyheter efter soja-produkter är en av de grejer jag försöker vara noga med att köpa ekologiskt. Ska testa tofun med hampafrön om jag hittar den i någon butik.

lördag 2 november 2013

Glass åt alla: CrimsonAnna och havregrädden

Dags att laga den andra glassen från "Glass åt alla"-choklad med cocosmjölk och rostad cocos. Första gången jag mötte havregrädde. Undrade hur det skulle gå när jag öppnade paketet men efter några minuter med elvispen så blev den mjuk och fluffig =)

Denna gång gick det lättare att vispa eftersom jag hade en mindre skål. Vispandet gick fint men det var snudd på att jag höll på för länge-kall havregrädde blir hård och det var nära att vispen inte orkade. När glassen var klar så fick den vila i frysen till nästa dag.


Chokladglass kan vara väldigt gott, men den har det emot sig att den är...brun

Resultatet blev en god glass med en djup, ren chokladsmak och cocosen svävar som en mjuk molnbank över chokladen. Goron var också nöjd, han gillade speciellt de rostade cocosflingorna i den. Jag tror att denna kan vara en höjdare till t.ex. jordgubbar eller hallon.