I kommentarsfältet spann jag och Morrica igång på temat. Jag kläckte föreslaget från norr till söder, med förrätt från Skåne och dessert i Norrland, men Morrica föreslog att göra tvärtom-Norrbotten har mer än bär även för vegetarianer. Då kom jag på från väst till öst, med förrätt på t.ex. tång från Västkusten.
Så, kära Nobelstiftelse, här kommer några fler idéer med några tankar om smaker och råvaror som kan användas:
- Skog och hav (svamp, tång, ramslök, enbär, havtorn)
- Astrid Lindgren (körssbär, smultron, ros, rotfrukter)
- Svenska världsarv (jordbruksprodukter från Öland, Ångermanland (höga kusten), Blekinge(Karlskrona)
Det jag hoppas på är att de vågar köra köttfritt och gärna närproducerat och ekologiskt. Det skulle bli en vacker markering, om festernas fest kan vara köttfri, vad skulle då stoppa vardagsköket?
Har ni fler idéer på vad vi skulle kunna servera på Nobelmiddagen?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar