Originalreceptet för denna tunnbrödrulle är från boken "Snabblagat vegetariskt" av Eva Strand. Jag har dock gjort om receptet lite. Jag tog bort senapen, eftersom jag har hemslagen majonäs hemma som blev aningen för senapssmakande för mig, och eftersom jag verkligen gillar kombinationen "blomkål+curry+någonting krämigt" så lade jag till curry. Slutligen lade jag till ett stekt ägg för proteinernas skull.Kanske blev lite stark currysmak så därav min dosering i receptet.
Ingredienser för 2 pers
- ½ blomkålshuvud eller 1 miniblomkåls-huvud
- 2-3 msk majonäs
- ½-1 tsk curry
- c:a 2 msk hackad inlagd gurka
- 2 tunnbröd
- sallad
- 2 ägg
Koka blomkålen i bitar. Skölj den i kallt vatten.Blanda curry i majonäsen och mosa blomkålen tillsammans med den. Blanda med den hackade gurkan. Lägg sallad i tunnbröden, klicka på röran och toppa med ett vändstekt ägg. Vik ihop och njut.
Förövrigt, om ni planerar att laga detta för ett viktigt samtal eller dejt, gör er själva en tjänst och gör en vanlig macka. Det är omöjligt att äta en blomkålsrulle och samtidigt säga något intelligent.
Förövrigt, om ni planerar att laga detta för ett viktigt samtal eller dejt, gör er själva en tjänst och gör en vanlig macka. Det är omöjligt att äta en blomkålsrulle och samtidigt säga något intelligent.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar