- Frosseriet. Nu talar ni med personen som föredrar tvårätters framför trerätters men det är ju löjligt på julen. Först fisk, sedan kallt kött, sedan varmt kött och sedan osten och desserten. När annars skulle vi äta så frivilligt?
- Obalansen-Det är definitivt inte smakmässigt som julens mat är komponerat. Det är en orgie i tung mat med betoning på sött och animaliskt fett såsom ost och grädde. Jag saknar syrliga och beska smaker.
- Köttet-Vi kommer inte undan den här diskussionen i bloggen. Julen gör något, även med i vanliga fall balanserade människor. Köttet tar över på ett sätt som skulle få Gustav II Adolf ochNapoleon Bonaparte att rodna generat. Till och med den nyttiga grönkålen måste dränkas i skinkspad.
- Ischoklad-Hu hu hu. Hade den på min andra lista också. (Över)mäktig, söt och fet pajar den aptiten för det julgodis som verkligen är gott.
- Lussekatter-Saffran är världens dyraste krydda och ruskigt god rätt behandlad-och vad är det populäraste sättet att använda den? En degig bulle som bara växer i munnen-det är typ gult bröd. Nej tack.
Sådär, då har jag "grinchat" färdigt på alla håll och kanter. Nu kan vi fortsätta att fira jul :)
2 kommentarer:
En blogg till :-)
Håller med om en hel del saker. Speciellt om balans. Därför finns ofta 2 sallader på julbordet. Rödkål+blodapelsin. Och ruccola+granatäpple+valnötter. Mums :-)
@Erica-Ruccola+granatäpple+valnötter? Låter spännande. Jag gör en betor+granatäpple+persilja och så dressing.
Skicka en kommentar