söndag 6 oktober 2013

Linslasagne

Igår kväll blev det lasagne. Jag var sugen på att laga en vegetarisk lasagne utan att ha någon vegofärs i så valet föll på mina favoritlinser-belugalinser. Denna lasagnen började som bonusmat eftersom jag råkade ha råvarorna hemma till tomatsåsen och på den vägen är det. Bjöd min köttätande pojkvän på det och han tyckte att det var jättegott.

Ingredienser

  • En sats tomatsås med salvia och morot
  • 2 dl belugalinser
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 500 g lätt creme fraiche
  • riven ost (skriver inte ut mängden utan man får välja själv. Vissa vill ha ytan lätt ostbeströdd, andra ett tjockt täcke)

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka tomatsåsen enligt anvisningarna
  3. Koka linserna i 20 minuter.
  4. Rör ner de kokta linserna i tomatsåsen.
  5. Smörj en form, c:a 21x30 cm och lägg i ett tunt lager tomatsås. Varva lasagneplattor, tomatsås och creme fraiche. Avsluta med tomatsås. Strö över osten.
  6. Tillaga i nedre delen av ugnen i c:a 30 minuter.

Inga kommentarer: