Belugalinsgryta
Ingredienser:
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
1 gul lök
2 små vitlöksklyftor
en liten kålrot
4 dl belugalinser
1 förpackning krossade tomater (ca 400 gram)
1 burk kokosmjölk
ca 5 dl vatten
1 förpackning kikärtor (ca 400 gram)/ 4 dl hemkokta
1 lime
2 små vitlöksklyftor
en liten kålrot
4 dl belugalinser
1 förpackning krossade tomater (ca 400 gram)
1 burk kokosmjölk
ca 5 dl vatten
1 förpackning kikärtor (ca 400 gram)/ 4 dl hemkokta
1 lime
rapsolja
2 tsk röd currypaste
salt och santa maria lime pepper
salt och santa maria lime pepper
Jag följde tillagningen i originalreceptet med tillägget att jag lät kålroten fräsa med löken och vitlöken. Currypasten tillsatte jag under fräsningen och lime pepper i slutet. En god och mustig vardagsgryta. Åt den med svart quinoa och därmed försvann proteinbristen snabbare än Sonic the hedgehog ;)
Om ni undrar över bakgrundsbytet så kändes det som att den passade bra vad gällde att det är sensommar, inte riktigt höst men det friska gröna har övergått till ett vibrerande crescendo av extra allt. Lite som Vivaldis "Sommaren"
2 kommentarer:
Oh, kålrot låter som en god tillsats, och quinoa passar till allt, helt klart! Vad roligt att du fick lite inspiration till att köpa hem belugalinser, jag tyckte de var riktigt goda <3
@Alexandra-jag råkade faktiskt ha dem hemma-belugalinser och jag går way back :)
Skicka en kommentar