onsdag 3 april 2013

Inlägg 39: Vegologisk supersallad i säsong

När det gäller sallad som maträtt har jag ett motto-Ska det bli bra ska det helst vara en vegan inblandad. Allra helst Rasmus från Vegologi. Nu när våren äntligen verkar ha slutat vela i farstun och tagit klivet in så passade jag på att begå salladsdebut. Som alltid är det ganska rena ingredienser och mängderna bestämmer du själv.

  • Färsk broccoli
  • Olivolja
  • Röd lök
  • Ekologisk apelsin
  • Kokta svarta bönor
  • Timjan
  • Salt
 (Eventuellt mer olivolja samt nypressad apelsinsaft)

Det är ganska enkelt att göra salladen (här är instruktionerna). Jag kan rekommendera att vara generös med broccolin och att använda dressing. Jag glömde dessutom att ha i timjan första gången och det blev mums iaf, så brist på timjan är ingen ursäkt att inte laga salladen. Som grädde på moset är ingredienserna i säsong just nu så passa på, citrussäsongen varar inte så länge till.

Inga kommentarer: